Läder är ett fantastiskt material som gör att din plånbok eller korthållare känns levande. Då lädret är ett naturmaterial bör man, beroende på vilken typ av läder, behandla det ett par gånger under året för att de ska behålla sina fina lyster och tålighet. Precis som med all hud ska man ha i åtanke att materialet förändras med tiden. Det kan bland annat bli ljusare, repigt eller få en annan grynighet eller glans. Detta är också ett kännetecken på att din vara också består av äkta läder. Vi på REDIG rekommenderar därför att man behandlar sin produkt. Majoriteten av våra produkter är behandlade med vegetabiliskt vax och därför kan du bibehålla plånboken eller korthållarens utseende med just vax. Nedanför hitta du konkreta tips på att förlänga livslängden på ditt köp.

Konkreta råd för läderskötsel

  • Undvik att ha lädret i direktkontakt med solsken.
  • Smörj in lädret när det börjar kännas torrt.
  • Då läder kan färga av sig bör du undvika kontakt med annan textil efter behandling tills det har sugits in.
  • Om du är osäker på vilket vax du ska använda bör du rådfråga en expert innan.

Se upp för dåligt behandlat läder

Anledningen till varför du ska välja REDIG beror bland annat på ytbehandlingen. Du får din plånbok eller korthållare levererad till dig av läder som är korrekt behandlat. Som jag nämnde innan så behandlar vi våra produkter med vax som ska ge den där angenäma doften man önskar av läder. I vissa fall så kan lädret, innan tillverkning, bli behandlat med fiskolja eller rent av urin. Detta kan skapa en doft som inte är trevlig överhuvudtaget och är väldigt svårt att få bort. Är lädret heller inte behandlat korrekt från början finns risken att den tappar livslängd direkt.

Oäkta läder – Polyuretan

Varför är vissa produkter avsevärt mycket billigare än andra? Det finns ett enkelt svar på det. Lädret är helt enkelt inte äkta. Detta så kallade läder är ett syntetiskt framställt material som gör att det ska efterlikna läder. Men början granska dem, så märker man stor skillnad. Riktigt läder kommer från djur, det finns alltså historia i huden. Början man däremot titta på syntetiskt läder så är det rent av perfekt. Det finns alltså inga skavanker. Men däremot så känner du skillnaden och doften finns inte där. Denna typ av läder är inte mjukt som äkta, det åldras inte utan med tiden spricker det och vittrar sönder.